Hvordan bliver jeg frivillig?

I Purhus Idrætsforening kan vi altid bruge flere frivillige. Derfor vil vi meget gerne høre fra dig, hvis du er interesseret i at blive en del af vores team af frivillige.

I øjeblikket søger vi bl.a. frivillige instruktører til at varetage følgende hold:

  • Dansehold
  • Jump4fun
  • Hold i Gassum
  • Teen fitness

Det er ikke et krav at du er erfaren instruktør, blot at du har lyst til at lære og at have med mennesker at gøre. PIF betaler relevante kurser til dig, så du er klædt godt på til opgaven.

Hvis du ønsker at bidrage med frivillig hjælp til andre opgaver i foreningen end de ovenstående, vil vi også meget gerne høre fra dig.

 

Kontakt:

Karen Marie Krogh Pedersen

30 20 46 21 – karen@traeningshuset.dk

 

 

Mød de frivillige

 

Jens Larsen, formand i PIF’s bestyrelse

For 19 år siden fik jeg en opringning; ”Kunne du ikke tænke dig at komme i bestyrelsen” – jo, jeg kan da godt lige tage et par år, var mit svar!

At være frivillig i Purhus IF er fantastisk givende – at være med til at bygge fællesskaber, udvikle vores område og være en del af en større plan for at få flere til at blive aktive er mega spændende.

Jeg har nu været valgt ind i bestyrelsen i snart 19 år – de sidste 9 år som formand. Arbejdet i bestyrelsen, udvalgene og alle de frivillige i foreningen giver en masse positiv energi. Glæden ved at se alle de aktive børn og unge som udfolder sig og på hvert sit niveau giver sig i kast med nye udfordringer i deres sport, at opleve vores unge ledere tager ansvar og via ansvaret vokser og udvikler sig, er noget af det, som er vigtig for mig som formand. De mange år i foreningen har givet mig en personlig udvikling og utrolig mange venskaber, som jeg er sikker på, at der kommer mange flere af.

 

Hans Mikkelstrup, kasserer i PIF’s bestyrelse

Allerede i 1964 blev jeg involveret i det frivillige arbejde. Idet jeg blev træner for et fodboldhold i daværende Asferg Idrætsforening.

I 1967 blev jeg valgt ind i bestyrelsen, blev kasserer og var det i 2 år, hvorefter jeg gik ud af bestyrelsen, da jeg blev indkaldt som soldat. Da jeg vendte hjem var Purhus IF blevet stiftet i 1969 ved sammenlægning af Asferg og Gassum Idrætsforeninger. Ved stiftelsen bestod bestyrelsen af 8 medlemmer (4 fra hver forening), men allerede i efteråret 1969 blev bestyrelsen udvidet til 11, og jeg var en af de nye indvalgte. Da den første kasserer, Torben Schjællerup, valgte at stoppe, blev jeg valgt til kasserer fra og med 1972 og var det efterfølgende til 1999, hvor jeg gik ud af bestyrelsen. I perioden 1971-2008 var jeg også i redaktionen og kasserer for det nu hedengangne Purhus-Bladet indtil det lukkede ned i maj 2008. Fra år 2000 og indtil nu har jeg været en del af vores bordtennisafdeling som både spiller og træner. I 2012 fik jeg igen kasserer posten.

Hvad får jeg så ud af, at være frivillig ud over at bruge en masse tid. Jeg er en del af et fantastisk fællesskab med masser af oplevelser – både gode og mindre gode-, men absolut flest positive oplevelser. Det er meget givende for en selv, at se alle de glade mennesker man møder om et fælles projekt og være en del af et stort fællesskab.

Andreas Juul Jespersen, suppleant i PIF’s bestyrelse

Jeg hedder Andreas Juul Jespersen, er 21 år gammel, uddannet EUX-Tømrer og er suppleant i Idrætsforeningens bestyrelse. Er vokset op i Asfergområdet og har spillet fodbold i klubben siden 5-årsalderen. Er for nyligt flyttet til Randers, men har stadig lyst til at komme lidt væk fra storbyen og til at være en del af idrætsforeningen, både i bestyrelsen og på fodboldbanen.

I 2016 blev jeg valgt ind som suppleant i bestyrelsen, og har siden haft den fornøjelse at være en del af teamet. Da jeg i 2016 valgte at stille op som suppleant var det fordi jeg synes det kunne være en sjov oplevelse, og har bestemt ikke fortrudt min beslutning dengang. Når man sidder som suppleant er der ikke nogen krav til, at du skal lave en masse, men man er altid velkommen til at tage opgaver og ansvar. Hvis man har en mening, et synspunkt eller gode ideer, så er de altid velkomne i debatten. Det jeg har fået ud af at sidde som suppleant har været et indblik i, hvad der sker i maskinrummet i en forening. De mange ting der skal tages stilling til og vi skal komme frem til en fælles løsning som gavner foreningen og lokalsamfundet.

 

 

Berit Lykke Madsen, medlem af PIF’s bestyrelse

Jeg hedder Berit Lykke Madsen, er 47 år, mor til en pige og en dreng på 20 år. Jeg er tilflytter til Asferg, idet jeg købte hus her i november 2019. Til dagligt arbejder jeg i Hadsten, som biblioteksassistent. Min datter bor hos mig, og vi holder begge af at træne, så idrætsforeningen var et must at blive medlem af. Jeg blev hurtig glad for ”Stram op holdet” og ”Yoga”. Jeg er blevet taget rigtig godt imod, og det betyder meget som tilflytter. Så af hjertet tak for det.

På et tidspunkt fik jeg en mail fra idrætsforeningen med en indbydelse til at tage med til Aarhus og hjælpe med nedtagningen af en messe. Det kunne jeg da ikke sige nej til. Det var ren Win Win, på den måde kunne jeg både hjælpe PIF og lære nogle nye mennesker at kende. Tænker lidt, om det var ved messenedtagningen, at formanden spottede et nyt medlem af bestyrelsen, for jeg blev efterfølgende ringet op, og spurgt om jeg kunne tænke mig, at stille op til valg af bestyrelsesmedlemmer. Hvilket jeg sagde ja tak til. Jeg blev valgt ind, så her er jeg. Jeg kan godt hilse og sige, at de sidder ikke på deres hænder i den bestyrelse, der er virkelig mange ting i støbeskeen. Jeg glæder mig, til at blive en del af det hele, og håber at jeg kan leve op til det kæmpe arbejde, der bliver lagt i PIF.

Afslutningsvis vil jeg sige, at jeg sagde ja til at stille op til bestyrelsen, fordi jeg tror på , at motion og bevægelse er en vigtig del af livet. Det bidrager med så meget godt både fysisk, psykisk og socialt for os som mennesker.

Søren Holm, instruktør i Stram op

Savnede træningen, og motivationen til at træne, efter at have deltaget i et “udfordrings program” på DrR1 kunne jeg simpelthen ikke finde noget, som kunne holde mig på sporet… og jeg savnede det at være fysisk aktiv. Da der manglede der en instruktør hoppede jeg ud i det, meldte mig som instruktør…. og det er simpelthen det bedste jeg har gjort… Der har været mange dage hvor jeg ville have blevet hjemme, men det kan man ikke når der er mennesker, som venter…

Nogle dage har været hårde og komme igennem på jobbet, men når man så møder op til en flok dejlige mennesker, så kommer energien. Det er noget af det bedste jeg ved, så jeg startede af egoistiske grunde, men nu er det blevet mine “lykkepiller”. Skal også på kursus… Har aldrig lavet en playliste før, men føler at dem der kommer godt kan li musikken…. Altså minus dem hvor musikken bliver brugt til feks squats  Så alle der vil blive stærkere, smidigere og måske endda også gladere, de skal bare hoppe med på Stram Op…. Jo flere dets sjovere….

 

 

Kim Sørensen, ansvarlig for PIF Mountainbike

Jeg hedder Kim, er 46 år gammel og har været frivillig i PIF i ca. 2 år. Først som ambassadør i Sundhedshøjskolen på rygholdet. Derefter var jeg med til at starte gåholdet op, hvor jeg nu er gåvært.

I februar måned i år fik jeg en skør idé om at starte et mountainbikehold i PIF, som Kamilla og Karen Marie heldigvis var med på. I marts måned startede jeg holdet op — vi kører hver lørdag kl. 10-12. Min opgave er at lægge ruter og køre forrest på turene og vise vej. Vi sørger for at køre i et tempo, hvor alle kan være med—den sidste der kommer op ad bakken bestemmer, hvornår vi kører videre. Nye falder rigtig godt ind på holdet, og der er en rigtig hyggelig stemning på vores ture. Flere er meget velkomne uanset alder, køn og niveau.

Inden mountainbikeholdet startede op, har jeg selv kørt mountainbike et par år. Jeg valgte at være frivillig instruktør i PIF, fordi det er sjovt at cykle med andre og vise spændende steder frem. Jeg har lært nye mennesker at kende, og vi har fået et godt kammeratskab. Jeg bruger omkring 5-6 timer om ugen på frivilligt arbejde i PIF, som bliver fordelt på gå– og cykelture og på forberedelse at ture, som lægges på Facebook.

 

Bente Nygaard, frivillig på formiddagsholdet og Aktiv mandag, sælger af julelotteri

Jeg hedder Bente Nygaard, er 68 år og bor i Gassum. Jeg har stort  set altid været frivillig i Purhus IF og gift med Anders, som er tidligere formand i idrætsforeningen.

I gennem min tid som frivillig i Purhus IF har jeg haft mange forskellige opgaver og har fungeret lidt som en blæksprutte, når der var brug for hjælp. Gennem mit tid i foreningen har jeg; vasket fodboldtrøjer, passet kiosk i Gassum til fodboldkampe, stået for at sende girokort ud, solgt lodder til julelotteriet og været ansvarlig for formiddagsholdet i fitnesscenteret tirsdag formiddag og for vores nye hold ”Aktiv mandag”.

Jeg bruger ca. 5 timer om ugen som frivillig i Purhus IF, og det gør jeg gerne! For mig er foreningslivet så fint — man lærer nye mennesker at kende, og samtidig er man med til at gøre en forskel for andre.

 

 

Lis Udengaard Rasmussen, frivillig på Aktiv mandag, gå-vært

Jeg hedder Lis Udengaard Rasmussen, er 63 år og bor i Asferg. Jeg er lige gået på efterløn og har derfor pludselig fået tid og overskud. I den forbindelse er jeg lige startet som frivillig i Purhus IF.

Jeg har altid arbejdet med mennesker bl.a. i hjemmeplejen og har derved haft en stor kontaktflade med mange mennesker. Derfor har jeg altid haft lyst til at lave frivilligt arbejde, og det var naturligt for mig at vælge at lægge kræfterne i den lokale idrætsforening.

Jeg er frivillig for at få et netværk og lære nye mennesker at kende og for at være med til at gøre en forskel for andre mennesker og bidrage til lokalsamfundet. Før var der ikke tid til at lægge frivillige kræfter, men nu betyder det mere. Jeg bruger pt. ca. 3 timer om ugen på at være frivillig som gå-vært på gå-holdet om tirsdagen fra kl. 17.00 og i forbindelse med ”Aktiv mandag”.